Rolstoelauto voor Kian

Tussenstand Totaal:

€ 230,00

Kian is geboren op 26 april 2019

Kian is een vrolijk, vriendelijk en rustig ventje, Kian houd van aandacht, maar hij vind het ook fijn om liggend in de speelbox te spelen in de woonkamer.|Kian heeft de ziekte Tubereuze Sclerose Complex, daarbij heeft hij een PIK3CA gerelateerd overgroei syndroom. Dit zorgt er voor dat hij ernstig meervoudig beperkt is.

Kian heeft epilepsie-chirurgie ondergaan in september 2020, waarbij zijn linker hersenhelft is uitgeschakeld. Daardoor heeft hij een hemiparalyse (halfzijdige verlamming).

Kian heeft tot de operatie heel veel epileptische aanvallen gehad, waardoor hij een enorme ontwikkelingsachterstand heeft opgelopen (passend bij een ontwikkelingsleeftijd van 6 maanden).

Op dit moment heeft Kian nog steeds epileptische aanvallen/absences (2 á 3 per dag), maar gelukkig niet meer de non-stop.

Kian heeft een loophulpmiddel om in te oefenen, en kan onder begeleiding een paar minuten zitten.

Hij kan niet praten, en is slechtziend.Hij heeft volledig hulp nodig met alle dagelijkse levensverrichtingen.

Drinken en medicatie gaat nu via zijn neus-maag-sonde, maar binnenkort krijgt hij een PEG-sonde (slangetje door de buikwand naar zijn maag).

Op ‘’mindere’’ dagen krijgt hij sondevoeding, als zijn tong gezwollen is of als hij ziek is.

Kian gaat 4 dagen in de week naar ODC (Orthopedagogisch DagCentrum) de Elzenhoek in Ommen,

Hij word met de taxi-bus opgehaald en weer thuis gebracht.

Kian heeft het hier enorm naar zijn zin, mede dankzij het lieve en vakkundige personeel.

Kian zijn beperkingen zijn complex, maar ook bij de Elzenhoek mag Kian zijn zoals hij is!

Hij krijgt wekelijks fysiotherapie en logopedie op de Elzenhoek, en zijn ontwikkeling wordt volop gestimuleerd!

Kian kan niet lopen, en zal dit (waarschijnlijk) in de toekomst ook niet kunnen.

Kian word al erg lang, en zwaar om te tillen. (105 cm en bijna 16 kg)

De rolstoelauto is echt hard nodig om Kian naar de vele ziekenhuis afspraken te vervoeren.

Ook willen wij graag ‘’even’’ de stad in kunnen met hem, want dat is nu steeds een hele uitdaging:

Kian uit de rolstoel in de auto tillen, rolstoel half uit elkaar halen zodat het in de auto past, rolstoel in de auto tillen (is erg zwaar), en dan op locatie de rolstoel uit de auto tillen, in elkaar zetten, Kian uit de auto in de rolstoel tillen. En zo gaat dat steeds opnieuw.
Voor Kian (en onze rug) zal het fijn zijn om Kian een rolstoelauto in te kunnen rijden, en op locatie er weer uit rijden, dit is veel minder intensief, en hierdoor zullen we vast vaker ‘’even’’ op bezoek of naar de stad gaan.

Onze voorkeur gaat uit naar een rolstoelauto, omdat wij een rolstoelbus veel te groot vinden voor ons gezin, wij gaan niet vaak op vakantie, dus er hoeven niet veel extra spullen in de auto te passen.

Ook qua gebruikersgemak lijkt ons een rolstoelauto prettiger, omdat we dan een oprijplaat met bodemverlaging hebben in plaats van een elektrische lift wat meestal in een rolstoelbus zit.

We hebben veel medische kosten en wij zijn al enige tijd op zoek naar een geschikt huis in onze woonplaats Hardenberg, waar voor Kian op de begane grond een slaapkamer + badkamer gerealiseerd kan worden. (wat in deze tijd, met deze huizenmarkt nog niet wil lukken).

Voor de aankoop van een huis moeten wij geld sparen, en daarom hebben wij helaas zelf niet de middelen voor de aankoop van een rolstoelauto. En de gemeente vergoed helaas niets.

Vrienden en collega’s zeggen regelmatig dat ze voor ons een crowdfunding op willen starten, omdat wij zelf het erg vervelend vinden om hulp te moeten vragen.

Wij willen graag alles zelf kunnen regelen voor Kian, maar dit is een te groot bedrag om zelf bij elkaar te sparen, daarom vragen wij jullie om ons financieel te steunen